Ontdek meer over uw
beveiliging

Aanbod

Beveiliging: beveilig je computer én alles eromheen waterdicht

Een computer maakt het leven vaak veel makkelijker, niet? Denk maar aan online bankieren, snel informatie vinden, communiceren met iedereen ter wereld … Maar dan is een waterdichte beveiliging cruciaal. Zowel van je desktop of laptop, als van je netwerk, internettoegang en opslag. Reken ook daarvoor op Computerhulp aan Huis.

Hoe beveiligen we je computer?

  • Met antivirus- en antimalwaresoftware

Goede antivirus- en antimalwaresoftware scant websites voordat die op je scherm verschijnen, maar ook USB-sticks zodra je die op je computer aansluit en e-mails zodra die binnenkomen.

  • Met wachtwoordbeveiliging

Stap voor stap leggen we je uit hoe je wachtwoorden veilig kan bewaren. Bovendien installeren we software waarmee je je wachtwoorden makkelijker onthoudt.

  • Met beveiliging voor je externe drager

Gebruik je een USB-stick of externe harde schijf? Ook de bestanden daarop kunnen we met software versleutelen. Zo heb je er alleen toegang als je de juiste ‘sleutel’ hebt.

  • Met algemene computerbeveiliging

Afhankelijk van je situatie kunnen we je computer, netwerk en internettoegang nog extra beveiligen.

De bedoeling is om je systeem zo veel mogelijk te beschermen tegen foutief gebruik.

Wat als het al te laat is?

Start je computer langzaam op? Verschijnen er veel pop-ups of ongewenste meldingen op je apparaat of in je internetbrowser? Dan is je computer al besmet. Neem dan zeker contact met ons op. Maar beter laat je het zover niet komen. Maak je beveiliging nu waterdicht, bij ons.

Hoe een phishing mail herkennen?

Je hebt ongetwijfeld al eens een mailtje ontvangen waarin een bedrijf of een bank je vraagt om een achterstallige betaling in orde te brengen waar je niets van afweet. Zoiets heet phishing: dat (valse) bedrijf of die bank hengelen naar jouw geld of persoonlijke gegevens. Ten prooi vallen aan phishing kan ernstige gevolgen hebben voor je portefeuille en je cyberveiligheid. Daarom lijsten we de belangrijkste tips op om phishing tijdig te herkennen:

Learn More
  1. Zorg dat je het e-mailadres van de afzender controleert, en niet enkel de naam. In veel gevallen zal de domeinnaam niet overeenkomen met de officiële domeinnaam van de nagemaakte instantie.
  2. Let op de spelling in een e-mail. Cybercriminelen zijn vaak slechte spellers 😉. Zoals gezegd zijn phishingmails vaak al wat beter geschreven, maar ga er bij het kleinste foutje toch maar van uit dat het om een verdachte mail gaat.
  3. Klik niet op onbekende links, maar ga, wanneer je de mail op een computer opent, met je cursor over de link. Zo toont de link een URL met de bestemming. Wanneer die URL er vreemd uitziet of niet overeenstemt met de echte website van de instantie die de mail zogezegd heeft verstuurd, klik je er beter niet op.
  4. Download geen afbeeldingen of bestanden uit verdachte e-mails.
  5. Geef nooit zomaar je gebruikersnaam of wachtwoord in op een website, zonder zeker te zijn dat het om een officiële pagina gaat!
Learn More